schoonheidssalon harma

Microdermabrasie

Microdermabrasie

Microdermabrasie wat is dat nu eigenlijk

Microdermabrasie is een intensieve peeling met een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen, de huid krijgt een nauwkeurige en gecontroleerde peeling tot het gewenste niveau is bereikt. Des te meer behandelingen je ondergaat, des te mooier het resultaat zal zijn.

Wat doet microdermabrasie voor jouw huid

Microdermabrasie werkt in de opperhuid, dit is onze bovenste huidlaag. Doordat de dode huidcellen verwijdert zijn is de huid nu beter in staat om werkstoffen op te nemen waardoor deze meer effect hebben in de huid. De huid krijgt tevens een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid zal na de microdermabrasie behandeling veel gladder aanvoelen en er egaler en mooier uitzien.

Microdermabrasie in een kuur geeft het beste en mooiste resultaat

Wat kun je behandelen met microdermabrasie

Microdermabrasie is voor bijna iedereen geschikt en wordt toegepast voor:

Cadeaubon

Hoeveel behandelingen heb je nodig​

Dit is een beetje verschillend per persoon en leeftijd. Als we ouder worden gaat onze celdeling trager worden waardoor we dan ook meer behandelingen nodig hebben. Een indicatie is 6 behandelingen tot ongeveer 40-45 jarige leeftijd en ben je ouder dan is het gemiddeld 8-10 behandelingen. Een kuur geeft het beste en mooiste resultaat.

Medium-Longwear-Highlights-Visual-Malu-Wilz

Hoe ziet jouw huid eruit direct na de behandeling​

Het kan zijn dat jouw huid er even rood uitziet direct na de microdermabrasie behandeling maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Dit komt doordat de doorbloeding gestimuleerd is. Heel af en toe komt het wel eens voor dat de huid heel lichtjes kan gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet.  Wanneer er intensiever op een bepaalde plek gewerkt is (bijvoorbeeld om extra talg te verwijderen) dan kan het zijn dat kleine puntbloedingen en/ of schaafwondjes hebben gemaakt om de huid extra aan te zetten tot celvernieuwing. Dit zie je dan uiteraard ook wat meer en dit is wat gevoeliger. Binnen een paar dagen heeft er zich dan weer mooie nieuwe huid gevormd en ziet het er mooi en glad uit.